Német-lengyel konfliktus a határ mentén

Németország immáron a kishatár menti forgalmat is korlátozza a járvány miatt, ami eddig a kivételek közé tartozik. A német bevásárlóturisták nem tapsolnak a döntésnek.
Barabás Júlia, 2020. december 28. hétfő, 06:40
Fotó: Napi.hu / Kristóf Réka

Németország változtatott a koronavírus-járvány miatt eddig bevezetett korlátozásokon, mivel a kórokozó a korábbi intézkedésekkel dacolva rendületlenül pusztít országban. Egyebek mellett immáron a Berlinből Lengyelországba mindössze maximum 24 órás útra utazóknak is kötelező lesz a tíznapos karantén hazaérkezük után. Ez az intézkedés agyoncsapja a bevásárlóturizmust - írja az onet.pl.

A kishatár menti forgalmat korábban a lengyel és a brandenburgi tartományi hatóságok is korlátozták, és bírálták Berlin vezetését azért, mert nem csatlakozott hozzájuk. Végül a tartományi kormány rákényszerítette a főváros önkormányzatát, hogy átvegye a szigorú korlátozásokat.

Ugyanakkor a berlini szenátus azzal érvelt, hogy nem kell semmit sem tenni, mert a berlini előírások az ellenőrzésnél egyértelműen azt mondják, hogy megalapozott okok miatt az emberek elhagyhatják otthonaikat, ám a petárda beszerzése nem tartozik ezek közé. Aki tehát emiatt ruccant át a lengyel határ közelében a túloldalon lévő boltokba, az eddig is megsértette a szabályokat.

A lengyel-német határ mellett piacok vannak különböző helyeken, ahol a németek eddig például alkoholt, cigarettát, tűzijátékokat vettek. Ezek egy részét Németországban tilos árulni.

HOZZÁSZÓLÁSOK
 

europeer, 2020.12.28 11:05

Német-lengyel konfliktus a határ mentén
Csak nehogy kigyulladjon a Bundestag teteje, így szilveszter környékén.
A hozzászólások csak a Felhasználó véleményét tükrözik. Fórum moderációs elveinket itt olvashatja: https://www.napi.hu/info/adatvedelem.html