Augusztusban az előző havihoz képest szezonális és naptári kiigazítással 4,5 százalékkal nőttek a feldolgozóipari megrendelések Németországban a júliusi 3,3 százalékos havi növekedés után. A piac 2,6 százalékos növekedést várt augusztusra.

A megrendelések ezzel együtt is 3,6 százalékkal maradnak el a krízis előtti februári szinttől. A belföldi megrendelések 1,7 százalékkal, a külföldi megrendelések 6,5 százalékkal nőttek augusztusban az előző havihoz képest. A külföldi megrendeléseken belül az euróövezetből érkező megrendelések 14,6 százalékkal nőttek, míg a világ többi részéről csak 1,5 százalékkal.

A legnagyobb feldolgozóipari ágazat az autóipar megrendelései augusztusban 0,9 százalékkal növekedtek az előző havihoz képest és 0,3 százalékkal haladják meg a krízis előtti februári szintet. A gépiparban 11,4 százalékkal nőttek a megrendelések augusztusban havi bázison, az éves elmaradás azonban ezzel együtt is 5,8 százalékos.

Az augusztusi megrendelések az egy évvel korábbitól naptári kiigazítással 2,2 százalékkal maradtak el. Júliusban 6,9 százalékos volt az éves elmaradás - írta a Destatis nyomán az MTI.