Meglett a német áfacsökkentés hatása

Várakozásokon felül alakult a nürnbergi GfK gazdaságkutató intézet augusztusi németországi fogyasztói hangulatindexe, részben annak hatására, hogy a kormány gazdaságnövelő intézkedéseinek részeként csökkentette az áfát - írja az MTI.
Szabó Zsuzsanna, 2020. július 23. csütörtök, 09:35
Fotó: Pixabay

A GfK honlapjára csütörtökön felkerült adatok szerint a mintegy kétezer ember megkérdezése alapján összeállított mutató 9,1 ponttal, mínusz 0,3 pontra erősödött a júliusi mínusz 9,4 pontról. Júniusban mínusz 18,6 pont volt.

Szakértők mínusz 5 pontot vártak augusztusról.

Az augusztusi index emelkedése már a harmadik egymást követő havi javulást tükrözi a fogyasztói hangulatban.

A hangulatindex mindhárom összetevője - a konjunktúra alakulásáról alkotott megítélése, a jövedelmi várakozások mutatója és a költekezési hajlandóságot kifejező index - javult.

Németországban az általános forgalmi adót (áfa) 19 százalékról 16 százalékra - a kedvezményes kulcsot 7 százalékról 5 százalékra - csökkentették júliustól az év végéig. A kormány számításai szerint ezzel az intézkedéssel 20 milliárd eurót pumpál a gazdaságba.

HOZZÁSZÓLÁSOK
 

BattMan, 2020.07.23 10:30

Na vazze -sok kicsi sokra megy. De hiába magyaráznád el a fideszes söpredéknek, tök hülye barmok gyülekezete, élén egy idióta korrupt patkánnyal.
A hozzászólások csak a Felhasználó véleményét tükrözik. Fórum moderációs elveinket itt olvashatja: https://www.napi.hu/info/adatvedelem.html