Rossz hír jött Németországból

Augusztusban a várt növekedés helyett csökkent a német ipari termelés az előző havihoz képest - jelentette hétfőn a szövetségi statisztikai hivatal, a Destatis.
Dzindzisz Sztefan, 2018. október 8. hétfő, 10:08
Fotó: Pixabay

Augusztusban 0,3 százalékkal csökkent a szezonálisan és naptárhatással kiigazított ipari termelés Németországban az előző havihoz képest. Júliusban 1,3 százalékkal csökkent az ipari termelés egy hónap alatt, augusztusra pedig 0,4 százalékos növekedést vártak a piacok - írja az MTI. (Ennyire húz a magyar ipar.)

A feldolgozóiparban 0,1 százalékkal csökkent a termelés az előző havihoz képest. A beruházási javak termelése 0,7 százalékkal csökkent, a fogyasztási cikkeké pedig 1,4 százalékkal esett vissza. Az alapanyagok termelése ezzel szemben 0,1 százalékkal nőtt. Emelkedett az energiatermelés is augusztusban, 1,3 százalékkal haladta meg az előző havit. Az építőipari termelés viszont 1,8 százalékkal csökkent.

Az egy évvel korábbihoz képest augusztusban az ipari termelés 0,1 százalékkal csökkent, júliusban pedig 1,5 százalékkal emelkedett.

A kép forrása: Pixabay.

HOZZÁSZÓLÁSOK