Németország egyelőre nem lazít

Továbbra is érvényben maradnak a koronavírus-járvány elleni védekezés legfőbb szabályai Németországban a szövetségi kormány és a tartományi kormányok szerdai megállapodása szerint - írja az MTI.
Szász Péter, 2020. június 17. szerda, 19:48
Fotó: Pixabay

A társas távolságtartás, a fizikai kapcsolatok, találkozások korlátozása és a szájat és orrot takaró maszk viselése minden olyan helyzetben, ahol nem lehet betartani egymás közötti legalább másfél méteres távolságot, mind-mind jól bevált szabály, és továbbra is ezek alkotják a védekezés "bázisát" - mondta Angela Merkel kancellár a hivatalában tartott tanácskozás után, kiemelve, hogy a napi új igazolt fertőzöttek száma ugyan alacsony szinten stabilizálódott, de "a vírus nem tűnt el".

Igen fontos új eszköz a kormány kedden bemutatott - egy nap alatt több mint hétmillió felhasználó által letöltött - kapcsolatkövető okostelefon-alkalmazása, amelynek megjelenése "mérföldkő" a járvány elleni védekezésben - mondta.

A tanácskozáson az alapszabályok megtartása mellett arról is döntöttek, hogy az iskolákban a nyári szünet után a régi rendben folytatódhat a tanítás, ha megengedi a járványhelyzet.

HOZZÁSZÓLÁSOK