Business Talks '24

Üzleti konferencia

Ne maradjon le az év
üzleti konferenciájáról!

Szerezze be
jegyét most.

Angela Merkel kancellár vezetés több mint 60 milliárd eurót állna, míg az ország szövetségi tartományai fedeznék a maradékát annak a 75-80 milliárd eurós stimuluscsomagnak, amelyet a kormány vetne be, hogy kezelje a járvány nyomában kialakult gazdasági válságot. Olaf Scholz alkancellár és Peter Altmaier pénzügyminiszter várhatóan a jövő héten mutatják be az ösztönző programot - írja a Reuters.

A csomag a hírek szerint tartalmazhat adócsökkentéseket, pénzosztást a családok számára, kiegészítő támogatásokat a kisvállalkozások számára, adósságmentességet az önkormányzatok számára, valamint segélycsomagot a gépjárműipar számára (bár ez utóbbit korábban sem a politikusok, sem a német lakosság nem támogatta). Európa legnagyobb gazdasága várhatóan a második világháború utáni óta a legsúlyosabb recessziójába kerül. Az új fiskális ösztönző csomag a márciusban elfogadott 750 milliárd eurós mentőcsomag mellett érkezhet.

Wolfgang Schaeuble, a német parlament elnöke a javaslat kapcsán annyit követelt, hogy az összpontosítson a megfelelő klímapolitika megvalósítására, a digitalizációra és az innovációra.

"Alapvető fontosságú nem csak a nagy pénzösszegek bejelentése, hanem a helyes cselekedet is." - mondta a Frankfurter Allgemeine Sonntagszeitungnak (FAS).

Megismételte néhány ipari csoport észrevételeit, amelyek az új autókra vonatkozó bónuszok ellen szóltak, miután Franciaország bevezette egy ilyen rendszert.