Sosem volt ennyire kevés német munkanélküli

Németországban rekordalacsonyra, 5,1 százalékra csökkent a munkanélküliség szeptemberben az előző havi 5,2 százalékról.
Dzindzisz Sztefan, 2018. szeptember 28. péntek, 11:32
Fotó: MTI/EPA

A Bundesagentur für Arbeit (BA) német szövetségi munkaügyi hivatal pénteken azt közölte, hogy a munkanélküliek száma augusztushoz képest - szezonális kiigazítással - 23 ezerrel, 2,303 millióra apadt.

A Reuters által megkérdezett elemzők 9 ezer fős csökkenésre számítottak. (Magyarországon 40 olyan település van, ahol nincs munkanélküli.)

Az ország nyugati felében mintegy 16 ezerrel, a keleti országrészben csaknem 8 ezerrel lett kevesebb munkanélküli augusztushoz viszonyítva.

Januárban és februárban egyaránt 5,4 százalék, márciusban és áprilisban 5,3 százalék, a következő négy hónapban augusztusig pedig folyamatosan 5,2 százalék volt a munkanélküliség Németországban.

HOZZÁSZÓLÁSOK
 

krix6, 2018.09.28 12:32

"Sosem volt ennyire kevés német munkanélküli"

Sosem volt ennyire kevés NÉMET munkanélküli!
:D
A muzikról inkább ne beszéljünk...
A hozzászólások csak a Felhasználó véleményét tükrözik. Fórum moderációs elveinket itt olvashatja: https://www.napi.hu/info/adatvedelem.html

europeer, 2018.09.28 11:48

Az jó, hogy sokan dolgoznak, és megy a termelés.
A baj csak az, hogy amennyit globálisan termelünk, annyit képtelenség eladni. Még akkor sem, ha nem lenne a sok szegény.
Tudósoknak és politikusoknak kellene összefogni, hogy korlátozzák a túltermelést, csak annyit állítsunk elő, amennyire szükség van.
A gyártás helyett a szolgáltatást kellene támogatni, erősíteni, mert így baj lesz.
A hozzászólások csak a Felhasználó véleményét tükrözik. Fórum moderációs elveinket itt olvashatja: https://www.napi.hu/info/adatvedelem.html