Ahol az számít szegénynek, akinek a jövedelme 371 ezer forint

A lakosság csaknem egynegyede szegénynek számít a németországi Brémában, azaz havi jövedelme nem éri el az átlag 60 százalékát, ami 1074 euró (371 ezer forint) havonta - írja a hvg.hu a Deutsche Welle nyomán.
Szász Péter, 2020. augusztus 15. szombat, 10:13
Fotó: Getty Images

A kikötővárosban 24,9 százalékra nőtt a szegénységi küszöb alatt élők száma. Tíz éve ez még csak 20,1 százalék volt. Minden nyugati tartományban, sőt Berlinben is ez a tendencia tapasztalható. Ráadásul ezek a tavalyi állapotot mutatják, vagyis idén a koronavírus-járvány miatt minden bizonnyal tovább romlott a helyzet - olvasható a portálon.

Meglepő módon Hessen tartományban is nőtt a szegények száma, bár itt található Frankfurt - Németország pénzügyi és légiforgalmi központja. A legjobb a helyzet a két délnémet tartományban: Baden-Württembergben és Bajorországban, de a szegények száma ott is elérte a 12 százalékot.

Ehhez képest az egykori NDK jól szerepelt az elmúlt 10 évben: 1,6 százalékos csökkenést mutat a statisztika. Persze ez relatív, hiszen így is a lakosság 17,9 százaléka él a szegénységi küszöb alatt Németország keleti felén.

HOZZÁSZÓLÁSOK