Népszavazásra bocsáthatja Törökország az EU-csatlakozást

Népszavazásra bocsáthatja a török vezetés jövő évben az európai uniós csatlakozás kérdését - mondta Recep Tayyip Erdogan török elnök hétfőn Ankarában.
MTI, 2016. november 14. hétfő, 15:06
Fotó: MTI/EPA

Erdogan a múlt héten arra kérte az EU-t, hogy döntse el végre, fel akarja-e venni Törökországot a tagállamok közé. A török államfő hétfői beszédében jelezte, hogy 2016 végéig várnak türelemmel. Erdogan hozzátette: a referendumon a halálbüntetés visszaállításának kérdését is felvethetik.

A július 15-i puccskísérlet után Erdogan nyilvános felszólalásaiban több alkalommal kilátásba helyezte a kivégzések esetleges újbóli bevezetését, miután hívei a tömegrendezvényeken azt skandálták: "Halálbüntetést!". A márciusban kötött EU-török menekültügyi megállapodás Törökország csatlakozási tárgyalásainak felgyorsításáról is rendelkezett, de a hatalomátvételi incidenst követő törökországi tisztogatások aggodalmat keltettek Brüsszelben és a kapcsolatok Ankarával mélypontra jutottak.

HOZZÁSZÓLÁSOK
 

Hajnalka_vagyok, 2016.11.14 16:38

na, most Erdogan "tanul" Orbantol? Egy jo kis semmire-se-jo-nepszavazas kell a nepnek...
A hozzászólások csak a Felhasználó véleményét tükrözik. Fórum moderációs elveinket itt olvashatja: https://www.napi.hu/info/adatvedelem.html