Nesze nektek, magyarok (és lengyelek)!

A régió leggazdagabb városának címéért folyó versenyben a cseh főváros lenyomta lengyel és magyar konkurensét. Ez nem jelenti azt, hogy az utóbbi két nagyvárosnak szégyenkeznie kellene.
Barabás Júlia, 2017. augusztus 27. vasárnap, 07:09
Fotó: Reuters

Közép-Kelet-Európa leggazdagabb fővárosa Prága, amely megelőzte az e címért folyó versenyben Varsót és Budapestet is - idézte a Rzeczpospolita az Euromonitor International felmérését. A kutatók szerint az utóbbi két nagyvárosban is elég jó színvonalon élnek az emberek.

A leggazdagabb közép-kelet-európai városok listájának összeállításának a háztartások jövedelméből indultak ki. Azt vizsgálták, hány gazdag család lakik a városokban. Ennek mércéje az volt, hogy hány háztartás jövedelme éri el az évi 150 ezer dollárt (39 millió forint).

Kiderült, hogy Prágában 17,5 ezer ilyen háztartás van, Varsóban 15,3 ezer, míg Budapesten 12,7 ezer. A balti országok jóval szegényebbek, Vilnius például a 8. helyre került 5400 gazdag háztartással, utána következik Riga. Észtország fővárosában, Tallinnban csak 3900 olyan család van, ahol az éves jövedelem meghaladja az 150 ezer dollárt, ami a 17. helyhez elegendő. Más kérdés, hogy a balti államok lakosságukhoz képest jó eredményt értek el.

HOZZÁSZÓLÁSOK
 

tegnaputan, 2017.08.27 17:23

@Darabont1453: ""Hogyan lopták volna pl. el azt, amit a volt tagok hozamként felvettek" Ja. Orbán felvette, mind a 3000 milliárdot. Az utolsó garasig."
Látom a valóság nem zavar egy cseppet sem, tehát azt is tagadod, hogy a volt tagok felvették a hozamot (már akinek volt)
"A MOL részvényeket a 3000 milliárdból vettétek !!! Az ellopott nyugdíjvagyonból."
Ha ellopták, hogyan tudtak belőle MOL részvényt venni? (amúgy nem igaz)
Te beteg vagy.
A hozzászólások csak a Felhasználó véleményét tükrözik. Fórum moderációs elveinket itt olvashatja: https://www.napi.hu/info/adatvedelem.html

Darabont1453, 2017.08.27 16:41

"Hogyan lopták volna pl. el azt, amit a volt tagok hozamként felvettek"

Ja. Orbán felvette, mind a 3000 milliárdot. Az utolsó garasig.
A hozzászólások csak a Felhasználó véleményét tükrözik. Fórum moderációs elveinket itt olvashatja: https://www.napi.hu/info/adatvedelem.html

Darabont1453, 2017.08.27 16:33

@tegnaputan: Te szerencsétlen !
A MOL részvényeket a 3000 milliárdból vettétek !!! Az ellopott nyugdíjvagyonból.
Szívesen leírom neked a Tocsik ügy elprivatizált vagyonának történetét, ha te leírod, hogy az ellopott trafikok, állami földek hova kerültek. Meg azt, hogy a vajdád kertje végébe miért építettek közpénzből stadiont. Meg azt, hogy Szerbiába és Szlovákiába és Horvátországba miért építünk magyar adófizetői pénzből stadiont. Meg azt, hogy Pharaonnal miért üzletelt a vajdád, tudod azzal az emberrel aki Osama Bin Laden és Pablo Escobar pénztárosa volt korábban. Gondolom erről a 2 " úriemberről" hallottál már ? Az egyik felhőkarcoló bontással foglalkozott, a másik pedig minden idők lenagyobb kokain kereskedője volt.
Meg azt, hogy a vajdád jószágigazgatója Okosabbmintzuckerberg Lőrinc miért kapott egy év alatt 160 milliárdot, ami persze a gazdádé, mert az a félanalfabéta felcsúti paraszt csak aláírja a papírokat. Azt se tudja mit tesznek elé.
Ja meg ha már itt vagy írhatsz a Questor eltűnt 150 milliárdjáról és a Budacash 100 milliárdjáról is.
Tocsikot elitélték, tőletek még senkit se...Persze ameddig Polt a főügyész addig nincs gond.
Jobb lenne ha inkább ezt a témát nem feszegetnéd, nem jössz ki jól belőle.
A hozzászólások csak a Felhasználó véleményét tükrözik. Fórum moderációs elveinket itt olvashatja: https://www.napi.hu/info/adatvedelem.html

tegnaputan, 2017.08.27 16:13

@Darabont1453: "Komolyan mondom vitatkozni sem érdemes veletek mert annyira debilek vagytok."
Hát persze, ezért nem tudtál válaszolni arra a kérdésre, hogy az általad felhozott Tocsik ügyben kapcsolatban, mekkora elprivatizált közvagyonról volt is szó.
Meg arra sem, hogy hova tűnt pl. MOL elprivatizálásából származó bevétel.
Vagy pl. még arra sem, miből ígérnek újra 13. havi nyugdíjat, meg béruniót pl. a közalkalmazottaknak.

"A 3000 milliárdos magánnyugdíj ellopásáról hallottál már ? "
Hogyan lopták volna pl. el azt, amit a volt tagok hozamként felvettek?
Az enyémet biztos nem, mert a többiekhez hasonlóan önként léptem vissza az állami rendszerbe. Ismeretségi körömbe - akik visszaléptek az állami szolidaritáson alapuló rendszerbe- mind kivétel nélkül arról számol be, hogy az állam teljesíti a magánpénztárak után járó kötelezettségeket is. Tudom, hogy vannak olyanok - akik nem tekintik magukat debilnek - mégsem tudják felfogni az Európai Bíróság ez ügyben hozott döntését.
A hozzászólások csak a Felhasználó véleményét tükrözik. Fórum moderációs elveinket itt olvashatja: https://www.napi.hu/info/adatvedelem.html

Darabont1453, 2017.08.27 15:46

@tegnaputan: " Ha ellopták a pénzt akkor miből ígérnek újra 13. havi nyugdíjat, meg nyugati fizetést pl. a közszolgáknak. Hogy lehet, hogy ellentétben az általad védett libatolvajokkal szemben nő a közvagyon? pl. az energetikai szektor visszavásárlásával, csak a MOL mintegy 80 milliárd osztalékot fizetett be a költségvetésbe, és a részvényei is több tízmilliárd Ft.-al többet érnek. "

Ez most komoly ?
Tényleg ?

A 3000 milliárdos magánnyugdíj ellopásáról hallottál már ? Tudod, amikor a kócosfogú Selmeczi Gabriella megvédte a nyugdíjakat ! Előtte meg az analfabéta Smittpali küldte a garancialevelet.

Komolyan mondom vitatkozni sem érdemes veletek mert annyira debilek vagytok. Házhoz jössz a pofonért ?
A hozzászólások csak a Felhasználó véleményét tükrözik. Fórum moderációs elveinket itt olvashatja: https://www.napi.hu/info/adatvedelem.html