Netanjahu köszönetet mondott Orbán Viktornak

Levélben mondott köszönetet Benjamin Netanjahu izraeli miniszterelnök Orbán Viktor magyar kormányfőnek a zsidó újév alkalmából korábban küldött ünnepi üdvözletéért - tájékoztatta az MTI-t Havasi Bertalan, a Miniszterelnöki Sajtóirodát vezető helyettes államtitkár hétfőn.
K. Kiss Gergely, 2020. október 12. hétfő, 18:30
Fotó: Getty Images

"Az Ön személyes barátsága és régóta fennálló elkötelezettsége a magyar-izraeli partnerség mellett minden eddiginél közelebb hozta egymáshoz kormányainkat és népeinket. Biztos vagyok abban, hogy a folyamatosan javuló együttműködés kézzelfogható előnyökkel jár majd népeink következő generációi számára" - írta Netanjahu.

Az izraeli kormányfő elismerését fejezte ki azért, hogy magyar partnere következetesen támogatja Izrael államot az európai és a nemzetközi fórumokon.

"Őszintén kívánom, hogy a következő év egészségben, jólétben és békében teljen. Köszönöm sokéves barátságát és jókívánságait" - zárta Orbán Viktornak írt levelét Benjamin Netanjahu.

Az izraeli kormányfőnek ugyanakkor odahaza nem áll túl jól a szénája: a múlt hétvégén több tízezer ember tüntetett az ország különböző pontjain lemondását követelve.

Helyi hírcsatornák beszámolója szerint ez volt az eddigi legnagyobb Netanjáhu-ellenes megmozdulás - írta az euronews.com. Az egyik szervező, a korrupcióellenes Fekete Zászló mozgalom 200 ezerre becsülte a résztvevők számát. A tüntetők szerint a miniszterelnök alkalmatlan a kormányzásra, egyrészt a korrupciós vádak miatt, másrészt a rosszul kezelt koronavírus-válság okán.

HOZZÁSZÓLÁSOK
 

matura, 2020.10.14 13:09

boldog egy kis nyalásért, ritkaság, ez is szórakozás, színjáték, az igazság, hogy erdogan szekerét tolja, az meg nem egy zsidóbarát
A hozzászólások csak a Felhasználó véleményét tükrözik. Fórum moderációs elveinket itt olvashatja: https://www.napi.hu/info/adatvedelem.html