Business Talks '24

Üzleti konferencia

Ne maradjon le az év
üzleti konferenciájáról!

Szerezze be
jegyét most.

A HSBC által közölt mutató ugyan 47,8 pontra nőtt az augusztusi 47,6 pontról, a szeptemberi előzetes adatok alapján, az 50 pont alatti érték továbbra is a feldolgozóipari aktivitás visszaesését vetíti előre.

Némi optimizmusra ad okot ugyanakkor, hogy a mutató értéke nem csökkent. "Lassul ugyan a kínai feldolgozóipar, de a visszaesés üteme stabilizálódik" - értékelt Csü Hung-ping, a kínai HSBC vezető közgazdásza.

Az adatra negatívan reagáltak az ázsiai tőzsdék és a nyersanyagárak is estek. A Shanghai Composite tőzsdemutató a 2009 február óta tapasztalt legalacsonyabb szinten, 2,1 százalékos eséssel zárt. A Brent olajfajta ára több mint 1 dolláros napi eséssel 107,72 dolláron állt közép-európai idő szerint nem sokkal 10 előtt. Az arany ára 7,3 dollárral 1764,4 dollárra esett.

"A jó hír az, hogy nem romlott tovább az adat, a rossz hír pedig az, hogy igazából nem sokkal jobb a helyzet"- mondta Shane Oliver, az AMP Capital Investment elemzője. Azt jelzi, hogy az újabb növekedési lendület továbbra is várat magára Kínában - tette hozzá.