Nincs megállás, bedőlt még négy bank

Folytatódik az amerikai bankpiac tisztulása, a hétvégén négy bankra került lakat az Egyesült Államokban, így az idén már 18 hitelintézet húzta le a rolót. A szövetségi betétbiztosítónak a négy friss bukás 144,9 millió dollárjába kerül.
NAPI, 2011. február 13. vasárnap, 11:24
Fotó:

A felügyeleti szervek négy bankot zártak be pénteken Florida, Michigan, Wisconsin és Kalifornia államban.
 
A múlt év végén 116,7 millió dolláros betétállománnyal rendelkező floridai Sunshine State Community Bank bezárása a szövetségi betétbiztosító, az FDIC alapjából 30 milliós kivétet eredményezett. A Sunshine ügyfelei a magántőke-befektetők által gründolt, kétmilliárd dolláros betétállománnyal rendelkező Premier Americanhez kerülnek.

A 389,9 milliós betétállományt maga mögött hagyó michigani Peoples State Bank esetében a betétesek kártalanítása 87,4 millió dollárba kerül. Az ügyfeleket a First Michigan Bank of Troy veszi át.

A wisconsini Badger State Bank betéteseire ennél kevesebbet, 17,5 milliót kell költenie az FDIC-nek, igaz, a cég betétállománya is csak 78,5 millió dollárra rúgott. A társaság fiókhálózata és ügyfelei a Royal Bank of Elroyhoz kerülnek.

Továbi tízmilliót visz el a Canyon National Bank, amelynek betétállománya 2010 december 31-én 205,3 millió dollárt tett ki. A Canyon fiókjait a California's Pacific Premier Bank viszi tovább.

HOZZÁSZÓLÁSOK
 

megalodon, 2011.02.13 11:57

A végén csak egy maradhat, íme a hegylakó effektus ékes példája...
A hozzászólások csak a Felhasználó véleményét tükrözik. Fórum moderációs elveinket itt olvashatja: https://www.napi.hu/info/adatvedelem.html