Business Talks '24

Üzleti konferencia

Ne maradjon le az év
üzleti konferenciájáról!

Szerezze be
jegyét most.

Patrick Chauvet, a katedrális igazgatója elmondta, hogy a lángok nem érték el a katedrális kincstárát, és az egyik legfontosabb ereklyét, Jézus Krisztus töviskoronáját is sikerült kimenteni az égő épületből. Franck Riester francia kulturális miniszter szerint a relikviákat a párizsi városházán helyezték el - írja az Infostart.

Emmanuel Macron elnök az események tükrében határozatlan időre felfüggesztette európai parlamenti választási kampányát - írta Nathalie Loiseau, a francia kormánypárt európai parlamenti (EP) listavezetője a Twitteren.

A Notre-Dame megrongálódott nagyalakú festményeit pénteken a Louvre múzeumba szállítják restaurálás céljából - jelentette be Franck Riester kulturális miniszter. A miniszter szerint az épület 13. században készült és többször restaurált, 13 méter átmérőjű nagy rózsaablakai nem szenvedtek katasztrofális károkat.

"A boltív elvileg kitart. Nagy óvatosságra van szükség. Három nagy lyuk keletkezett. Az építészek most állapítják meg a párizsi tűzoltósággal közösen, hogy milyen intézkedésekre van szükség a veszélyeztetett részek megóvásához" - mondta a miniszter.

Kedden kora délutánra 600 millió euró (közel 192 milliárd forint) adomány gyűlt össze cégektől és vagyonos családoktól. A L'Oréal örökösei, a Bettencourt-Meyer-család, valamint a kozmetikai óriáscég kedden jelentette be, hogy összesen 200 millió eurót adományoz. Az Arnault-család és az LVMH divatcég 200 millió eurót, a Total kőolajipari cég és a Pinault-család pedig 100 millió eurós adományt ígért.