Nőtt a nagy-britanniai ipari termelés

Szeptemberben havi szinten 0,6 százalékkal, éves szinten 1,5 százalékkal nőtt a nagy-britanniai ipari termelés a brit nemzeti statisztikai hivatal (ONS) csütörtöki adatai szerint.
MTI-Eco, 2014. november 6. csütörtök, 11:56

A piaci elemzők 0,4 százalékos havi és 1,5 százalékos éves növekedést vártak szeptemberben. Augusztusban 0,1 százalékos havi csökkenés, de még 2,2 százalékos éves növekedés volt.

Szeptemberben a feldolgozóipari termelés 0,4 százalékkal nőtt havi szinten, gyorsabban, mint az augusztusi 0,2 százalékos növekedés. A bányászatban, ahová a kőolaj és gázkitermelést is sorolják, 3,8 százalékos növekedés volt a korábbi 1,8 százalékos csökkenés után.

Az áramszolgáltatók és a gázszolgáltatók termelése 4,5 százalékkal csökkent szeptemberben a 0,8 százalékos augusztusi növekedés után.

Az ONS tájékoztatása szerint az ipari termelés növekedését segítette, hogy újraindult a kitermelés az Északi-tengernél a Buzzard kőolajmezőnél, illetve a nagy-britanniai autógyáraknál is teljesen visszaállt a normál munkarend a nyári kihagyások után.

HOZZÁSZÓLÁSOK