Nőtt a segélykérők száma az USA-ban

Az Egyesült Államokban szerényen, de a vártnál nagyobb mértékben emelkedett az első alkalommal munkanélküli segélyért folyamodók száma a múlt héten, az alaptrend továbbra is a munkaerő-piaci helyzet javulását mutatja.
MTI-Eco, 2015. szeptember 3. csütörtök, 17:25
Fotó: Reuters

Az amerikai munkaügyi minisztérium csütörtökön azt közölte, hogy az augusztus 29-ével zárult héten a szezonálisan kiigazított adatok szerint a segélykérelmek száma 12 ezerrel 282 ezerre, július eleje óta legmagasabb szintre nőtt. Ez a szám már a 26. egymást követő héten maradt 300 ezer alatt.

Elemzők arra számítottak, hogy 275 ezerre emelkedik az első alkalommal munkanélküli segélyért folyamodók száma a MarketWatch amerikai gazdasági hírportál beszámolója szerint.

A segélykérelmek számát mérő négyhetes mozgóátlag a múlt hét végére 3250-nel 275 ezer 500-ra nőtt. A mozgóátlag segít kiszűrni az ideiglenes, egyszeri hatásokat, és a 300 ezer alatti értéket a munkaerő-piaci helyzet robusztus erősödésének jeleként értelmezik az elemzők.

A tartósan munkanélküli segélyt kérők száma 9 ezerrel, 2 millió 26 ezerre csökkent az augusztus 22-ével zárult héten.

HOZZÁSZÓLÁSOK
 

hunorti, 2015.09.03 17:57

hát pörög a gdp ,neeeeem? ...kinek ? a bankoknak-spekulánsoknak !
A hozzászólások csak a Felhasználó véleményét tükrözik. Fórum moderációs elveinket itt olvashatja: https://www.napi.hu/info/adatvedelem.html