A Reuters által megkérdezett elemzők arra számítottak, hogy a megrendelések 2,0 százalékkal emelkedtek. A kereskedelmi minisztérium a februári adatot 0,7 százalékos növekedésre változtatta a korábban nem végleges adatként ismertetett 0,6 százalékos csökkenésről. Ezzel márciusban már a harmadik egymást követő hónapba nőtt a tartós cikkek rendelésállománya az Egyesült Államokban.

A három évnél hosszabb élettartamú árucikkek márciusi megrendelése a nagy ingadozásokat mutató szállítóeszközök nélkül számolva 1,3 százalékkal bővült a február 0,6 százalékos emelkedést követően. Előzetes adatként a minisztérium februárra még 0,3 százalékos csökkenést jelzett.

Az Egyesült Államokban csütörtökön ismertetik az első negyedévi gazdaságnövekedésre vonatkozó adatot. A szakértők lassuló, két százalékos, vagy még ennél is valamivel kisebb éves szintű GDP-növekedésre számítanak a lanyha lakossági kereslet, és a növekvő kereskedelmi deficit hatására. A tavalyi utolsó negyedévben az amerikai gazdaság 3,1 százalékkal erősödött.