A Markit végleges adatai szerint februárban 57,1 pontos volt a feldolgozóipari BMI a januári 53,7 pont után. Az összesített BMI utoljára 2010 májusában volt ilyen magas.

Az alindexek közül a termelési mutató 53,5 pontról 57,8 pontra, az új megrendelések almutatója 53,9 pontról 59,6 pontra, a foglalkoztatottsági mutató 53,2 pontról 54,1 pontra, a felhalmozódott munkák mutatója 49,2 pontról 57,9 pontra nőtt.

A fenti adatokkal ellentétben a beszerzési árak alindexe 58,2 pontról 54,1 pontra, a termelői árak mutatója 53,8 pontról 52,3 pontra csökkent.

A BMI 50 pont feletti értéke a vizsgált ágazat vagy alszektor növekedését, 50 pont alatti értéke pedig visszaesését jelzi.

A Markit közleménye szerint az adatok a feldolgozóipar teljesítményének jelentős februári javulását mutatják a gyengébb januári statisztikák után. A termelés különösen nagyot nőtt, miután a gyártóknak sikerült megbirkózniuk a rossz időjárás által okozott problémákkal.

A februári adatok szerint a kisvállalatok, a középvállalatok és a nagyvállalatok közül az utóbbi kategória tagjai teljesítettek a legjobban. A Markit felmérése a több mint 500 alkalmazottal rendelkező cégeket tekinti nagyvállalatoknak.

Chris Williamson, a Markit Economics vezető közgazdásza szerint a feldolgozóipari BMI végleges adata még kedvezőbb lett, mint azt az előzetes gyorsjelentés alapján várták. Az elmúlt három hónapot összesítve 2012 májusa óta nem volt ilyen kedvező helyzetben a feldolgozóipar.