Nőtt az amerikai ipari termelés februárban

Az amerikai jegybank szerepét betöltő Federal Reserve adatai szerint 0,6 százalékkal nőtt az ipari termelés februárban, a piaci elemzők az ipari termelés 0,1 százalékos növekedésére számítottak.
MTI-Eco, 2014. március 17. hétfő, 15:47
Fotó: Napi.hu

A feldolgozóipari termelés 0,8 százalékkal, a bányaipar kibocsátása 0,3 százalékkal bővült, de a közműszolgáltatók termelése 0,2 százalékkal csökkent februárban. A közműszolgáltatók termelésének visszaesését a magas januári bázisadatok magyarázzák.

Az ipari termelési kapacitás kihasználtságának mutatója 78,8 százalékra nőtt februárban a januári 78,5 százalékról. A feldolgozóipar kihasználtsága 76,4 százalék, a bányaiparé 89,1 százalék, a közműszolgáltatóké 83,3 százalék volt.

A tartós lakossági fogyasztási cikkek termelése összesítve 0,8 százalékkal nőtt, ezen belül a gépjárművek gyártása 4,6 százalékkal, az otthoni elektronikus eszközök gyártása 0,7 százalékkal emelkedett, de a bútorgyártás 1,7 százalékkal csökkent.

A nem tartós lakossági fogyasztási cikkek körében az élelmiszerek, a dohánytermékek, a vegyipari termékek és a papírtermékek termelése mind 1 százalék körül értékkel emelkedett, de a ruházati cikkek gyártása 0,7 százalékkal mérséklődött.

HOZZÁSZÓLÁSOK