Nőtt az OPEC márciusi olajtermelése

Emelkedett az OPEC olajtermelése márciusban, különösen az iráni és az iraki termelés bővülésének hatására, miközben valamivel kevesebb kőolajat bányászott Szaúd-Arábia februárhoz képest.
MTI-Eco, 2016. március 30. szerda, 18:40
Fotó: Napi.hu

A Reuters által megkérdezett olajvállalatok szerint a Kőolaj-exportáló Országok Szervezetének (OPEC) olajtermelése márciusban napi 32,47 millió hordó volt, napi 100 ezer hordóval múlta felül a februárit.

Az OPEC decemberben megszüntette az addigi napi 30 millió hordós hivatalos olajtermelési kvótáját, amit már hosszú ideje nem tartott be. Az olajkartell adja a világ olajtermelésének csaknem harmadát.

A Reuters által megkérdezett olajcégek szerint Irán a februári napi 3,10 millió hordóról márciusban 3,23 millió hordóra növelte az olajtermelést. Az iraki olajtermelés 4,15 millió hordóról 4,21 millió hordóra emelkedett. A szaúdi termelés a februári 10,20 millió hordóról 10,18 millió hordóra mérséklődött.

HOZZÁSZÓLÁSOK
 

antitroll, 2016.03.30 19:05

Természetes, hiszen januári szinten befagyasztották (ami eleve egy rekord volt)! :-D

Nem lesz ebből semmi, akkorákat hazudnak, hogy maguk sem hiszik el.
A hozzászólások csak a Felhasználó véleményét tükrözik. Fórum moderációs elveinket itt olvashatja: https://www.napi.hu/info/adatvedelem.html