Business Talks '24

Üzleti konferencia

Ne maradjon le az év
üzleti konferenciájáról!

Szerezze be
jegyét most.

Júniusban 0,2 százalékkal nőtt az előző hónaphoz képest az Egyesült Államok ipari termelése a 0,6 százalékról 0,5 százalékra módosított májusi növekedés után. Elemzők 0,3-0,4 százalékos havi növekedést vártak júniusra.

Júniusban a feldolgozóipar az előző havival megegyező, 79,1 százalékos kapacitáskihasználtsággal termelt, 1,3 százalékponttal az egy évvel korábbi felett. Elemzők ennél magasabbra, 79,3 százalékra számítottak.

Az Egyesült Államok ipari termelése 2009 júniusában, a recesszió végén termelt a legalacsonyabb kapacitáskihasználtsággal, 66,9 százalékon.

Az ipari termelés növekedése júniusban elmaradt ugyan a várttól, de sorban a negyedik egymást követő hónapban mutatott pozitív értéket. Az ipari termelés legnagyobb eleme, a feldolgozóipari júniusban 0,1 százalékkal növekedett, sorban az ötödik hónapban mutatva pozitív értéket. A bányaipari termelés 0,8 százalékkal emelkedett júniusban, a közüzemi szolgáltatók termelése viszont 0,3 százalékkal csökkent.

Éves összevetésben júniusban 4,3 százalékkal nőtt az Egyesült Államok ipari termelése, a második negyedévben pedig 5,5 százalékkal az egy évvel korábbihoz képest.