Növekvő spanyol gondok

A spanyol GDP-arányos államháztartási hiány a hazai össztermék (GDP) 3,41 százalékára nőtt a május végével záródott idei első öt hónapban a négyhavi 2,4 százalékról, a költségvetési tárca keddi közlése szerint.
MTI-Eco, 2012. június 26. kedd, 18:32
Fotó: Napi.hu

A minisztérium a gazdaság zsugorodásával, illetve azzal indokolta a hiánynövekedést, hogy tavalyhoz képest az idén korábban utaltak át forrásokat a régióknak. Fernandez Curras költségvetési miniszter-helyettes azt mondta kedden, hogy a kormány várakozásai szerint élénkül a gazdaság a következő hónapokban, aminek kedvező hatásai lesznek az államháztartásra is. A tavalyi első öt hónap hiánya a GDP 2,6 százaléka volt.

Az idei első öt hónapban a spanyol kormány bevétele 0,1 százalékkal csökkent, kiadása 12 százalékkal nőtt a múlt év azonos időszakához képest.

A kormány 5,3 százalékos GDP-arányos államháztartási hiányt vár ez évre a tavalyi 8,9 százalékos deficit után.

HOZZÁSZÓLÁSOK
 

SzaszaG, 2012.06.26 19:01

ezzel eddig is tisztában voltuk, idén meg lesz nekik a 10 % hiány. Merkel nem fogja bíri a spanyol, olasz , franci, görög nyomást. Csúnya pénznyomtatás lesz itt.
A hozzászólások csak a Felhasználó véleményét tükrözik. Fórum moderációs elveinket itt olvashatja: https://www.napi.hu/info/adatvedelem.html