A lengyel gazdasági és társadalmi feszültségekkel teli helyzetét tovább rontotta a koronavírus-járvány okozta válság: június elején már tüntettek a vállalkozók és a mezőgazdaságban dolgozók, most a postások a légiutas-kísérők és a szociális munkások készülnek erre - adta hírül a Business Insider Polska. A postások azért mennek az utcára szombaton, mert a Lengyel Posta új vezetése csökkenteni akarja a bérüket.

Velük tartanak a LOT lengyel légitársaság dolgozói, az állami vasutak alkalmazottai is ott lesznek. A szervező a Szakszervezeti Alternatíva mozgalom, amely szerint az államkincstár cégeinél támadást indítottak a szakszervezetiek ellen. Arra panaszkodnak, hogy megbeszélések és kiszámítható foglalkoztatás helyett, helyett elbocsátások vannak.

Egyre feszültebb a helyzet a légitársaságnál, a szakszervezetiek várható tüntetésekről beszélnek, de ugyanezt látni az államvasutaknál és az energiaipari cégeknél is. Nő az elégedetlenség a bányászok körében is, akik azzal vádolják a kormányt, hogy nem tud mit kezdeni a koronavírussal, amely egyre terjed a bányákban.