Nyári népvándorlás indult a régóban

Bulgáriában az orosz és az angol mellett már lengyelül is kiírják a kínálatot az étlapjukra a vendéglősök, olyan sok a Lengyelországból érkező turista. Kedvező a valutakurzus és olcsó az utazás.
Barabás Júlia, 2017. július 8. szombat, 13:18
Fotó: Napi.hu

Ilyen sok lengyel turista nagyon régen nem volt Bulgáriában, mint most - írta a gazeta.pl. A balkáni ország csodálatos időjárásával és kivételesen vonzó áraival csábítja az északról érkező utazókat. Emellett nagyon fontos szempont, hogy biztonságos.

A kedvelt üdülőhelyeket és Szófiát is annyira elözönlötték a lengyelek, hogy az éttermekben a menüt az angol és az orosz után lengyelül is kiírják. Nem egy helyen külön lengyel ételekkel készülnek a vendégek fogadására.

A két ország valutájának átváltási aránya kedvező a lengyeleknek: egy leváért átlag 2,2 zlotyt (170 forint) kell adniuk, bár az interneten 2,14 zloty is elég lehet. Ugyanakkor nem érdemes Bulgáriába vinni a lengyel fizetőeszközt, mert kevés helyen lehet beváltani. Lehet kártyával is fizetni, de vannak olyan helyek, ahol az alacsony cech miatt nem fogadják el a bankkártyákat.

A Fekete-tengerhez vagy autóval, vagy repülővel lehet eljutni Lengyelországból. Az autós utazás 3-5 ezer kilométer vezetést jelent oda-vissza például Krakkó és Gdansk esetében. Így csak a benzin ára 1300-2200 zloty (100-170 ezer forint), ehhez jönnek az útdíjak. Ugyanakkor a fapados légi járatok néha nem egészen 300 zlotyért kínálják a jegyeket.

HOZZÁSZÓLÁSOK