Nyílt levelet kapott Orbán Viktor

Csaknem félszáz zöld egyesület nyílt levélben kéri a magyar, cseh és lengyel miniszterelnököt, hogy a december 12-13-i EU-csúcson fogadják el az Európai Unió 2050-ig szóló klímasemlegességi célkitűzését, amelyet korábban nem támogattak - közölte a felhívás egyik csatlakozójaként a Magyar Természetvédők Szövetsége (MTVSZ) hétfőn az MTI-vel.
Szabó Zsuzsanna, 2019. december 9. hétfő, 19:56
Fotó: Marketing

A kormányfőknek címzett nyílt levél a "magyar, lengyel és cseh társadalom nevében" kéri, hogy az EU legkésőbb 2050-re legyen karbonsemleges.

Érvelésük szerint az éghajlatváltozás káros hatásait a lakosság és a gazdaság is érzi, és az eddigi intézkedések nem elegendőek, de azonnali cselekvéssel még elkerülhetőek a visszafordíthatatlan folyamatok.

A cél meghatározása megfogalmazásuk szerint több uniós finanszírozást tenne elérhetővé, javítaná a versenyképességet, az energiabiztonságot és az itt élők életminőségét, jobb egészséget és munkalehetőségeket teremtene, kedvezne az innovatív üzleti kezdeményezéseknek.

Magyarországról az MTVSZ mellett az Energiahatékony Wekerle Civil Társaság, a GreenDependent Fenntartható Megoldások Egyesülete, a Levegő Munkacsoport, a Magyarországi Éghajlatvédelmi Szövetség, a Másfél fok - éghajlatváltozás közérthetően, a Reflex Környezetvédő Egyesület, a V4SDG - Visegrád a Fenntarthatóságért, a WWF Magyarország és a Zöld Kapcsolat Egyesület csatlakozott a felhíváshoz.

HOZZÁSZÓLÁSOK
 

na4, 2019.12.09 20:15

Ez a "karbon semleges" egy komplett bullshit. Ha lélegzünk, CO2-t bocsátunk ki. Ne lélegezzünk? Mi magunk is javarészt szénből vagyunk. Van a világon kb 600 vulkán, ebből kb. 50 mindig aktív. Ezek évente több CO2-t pöfögnek az atmoszférába mint az egész emberi tevékenység. Ja és a legfontosabb: a CO2-nek semmi köze a klímaváltozáshoz. Klímaváltozás mindig is volt, van és lesz is, mert ez egy természetes, ciklikus természeti jelenség, amihez semmi köze az emberiségnek. Az egész klíma és CO2 hiszti a zöld fasiszta, eco terrorista maffia műve, akik az emberek riogatásával, átverésével és megtévesztésével akarnak minél nagyobb hatalomra, és persze pénzre szert tenni. A hisztéria helyett inkább foglalkoznának tényleges környezetvédelemmel, mint tiszta víz, pazarlás, szemetelés csökkentése, mérgező anyagok semlegesítése, szelektív szemétgyűjtés, újrahasznosítás, stb.
A hozzászólások csak a Felhasználó véleményét tükrözik. Fórum moderációs elveinket itt olvashatja: https://www.napi.hu/info/adatvedelem.html