Business Talks '24

Üzleti konferencia

Ne maradjon le az év
üzleti konferenciájáról!

Szerezze be
jegyét most.

A londoni székhelyű kutatóintézet közölte, hogy az amerikai szolgáltatási szektor beszerzésimenedzser-indexe 55,9 pontra emelkedett a szeptemberi 55,3 pontról. Elemzők enyhébb növekedésre, 55,6 pontra számítottak.

A feldolgozóipar beszerzésimenedzser-indexe 54,5 pontra, nyolchavi csúcsra emelkedett a szeptemberi 53,1 pontról. Elemzők 53,5 pontot vártak.

A feldolgozóipari és szolgáltatóipari adatokból képzett, összetett BMI 55,7 pontra, ugyancsak nyolchavi csúcsra nőtt októberben az előző havi 54,8 pontról.

A BMI 50 pont feletti értéke a vizsgált ágazat vagy alszektor növekedését, 50 pont alatti értéke pedig zsugorodását jelzi. Az előzőnél magasabb 50 pont feletti érték a növekedés ütemének gyorsulását tükrözi.

Az előzetes eredményt kommentálva Tim Moore, az IHS társigazgatója rámutatott, hogy erősen indult a negyedik negyedév az amerikai gazdaságban. A szolgáltatási szektor lendületes növekedése a feldolgozóipari termelés felpattanásával együtt azt eredményezte, hogy az utóbbi két és fél év egyik legerősebb ütemében bővült a magánszektor októberben.