Business Talks '24

Üzleti konferencia

Ne maradjon le az év
üzleti konferenciájáról!

Szerezze be
jegyét most.

Az USA sportfogadási piacát a szakértők vérmérséklettől függően évi 67-150 milliárd dollárra taksálják. Kentucky most azt fontolgatja, hogy az esetleges legalizálásból származó adóbevételből töltenék fel az államkincstár nyugdíjakra szánt bugyrát - írta a fortunaweb.hu.

A portál cikke szerint Andy Beshear kentucky-i ügyész úgy véli, hogy a sportfogadás segíthet az államnak kikászálódnia a nyugdíjkötelezettségekkel kapcsolatos adósságokból. A pénzügyi elemzők előrejelzése alapján az államnak a következő 30 évben 39 milliárd és 70 milliárd dollár közötti összegre lesz szüksége a tanárok, tűzoltók, rendőrök és más állami alkalmazottak nyugdíjának kifizetésére, azonban ez a pénz egyszerűen nem áll rendelkezésre.

A Kentucky törvényhozóknak a múlt hónap végén írt levelében, Beshear azt szeretné, ha a törvényhozók komolyan megvizsgálnák az állami szerencsejáték-tevékenység bővítésének lehetőségét. Jelenleg csak a lóversenyfogadás engedélyezett, ami súlyosan korlátozza az állam lehetőségeit. Rámutat arra, hogy Kentucky lakosai más államokba járnak át szerencsejátékozni, amivel évente több mint 1 milliárd dollárral gazdagítják a szomszédos államokat.

Bethear szerint "a megoldás nem az, hogy csökkentsék a törvényileg biztosított juttatásokat, hanem hogy egy új és dedikált bevételi forrást hozzanak létre a nyugdíjakra úgy, hogy nem emelik Kentucky lakosságának adóterheit. A válasz egyszerű - kibővített szerencsejáték, beleértve a kaszinót, fantasy sportot, sportfogadást valamint az online pókert" - írta a fortunaweb.hu.