Kreatív ötlet született a nyugdíjfizetésre

Az USA-ban is egyre nagyobb gondot okoz a nyugdíjak kifizetése, ezért Kentucky államban a szerencsejátékokból fedeznék a kiadásokat.
Vég Márton, 2019. január 8. kedd, 19:31
Fotó: Pixabay

Az USA sportfogadási piacát a szakértők vérmérséklettől függően évi 67-150 milliárd dollárra taksálják. Kentucky most azt fontolgatja, hogy az esetleges legalizálásból származó adóbevételből töltenék fel az államkincstár nyugdíjakra szánt bugyrát - írta a fortunaweb.hu.

A portál cikke szerint Andy Beshear kentucky-i ügyész úgy véli, hogy a sportfogadás segíthet az államnak kikászálódnia a nyugdíjkötelezettségekkel kapcsolatos adósságokból. A pénzügyi elemzők előrejelzése alapján az államnak a következő 30 évben 39 milliárd és 70 milliárd dollár közötti összegre lesz szüksége a tanárok, tűzoltók, rendőrök és más állami alkalmazottak nyugdíjának kifizetésére, azonban ez a pénz egyszerűen nem áll rendelkezésre.

A Kentucky törvényhozóknak a múlt hónap végén írt levelében, Beshear azt szeretné, ha a törvényhozók komolyan megvizsgálnák az állami szerencsejáték-tevékenység bővítésének lehetőségét. Jelenleg csak a lóversenyfogadás engedélyezett, ami súlyosan korlátozza az állam lehetőségeit. Rámutat arra, hogy Kentucky lakosai más államokba járnak át szerencsejátékozni, amivel évente több mint 1 milliárd dollárral gazdagítják a szomszédos államokat.

Bethear szerint "a megoldás nem az, hogy csökkentsék a törvényileg biztosított juttatásokat, hanem hogy egy új és dedikált bevételi forrást hozzanak létre a nyugdíjakra úgy, hogy nem emelik Kentucky lakosságának adóterheit. A válasz egyszerű - kibővített szerencsejáték, beleértve a kaszinót, fantasy sportot, sportfogadást valamint az online pókert" - írta a fortunaweb.hu.

HOZZÁSZÓLÁSOK
 

europeer, 2019.01.08 20:45

A nyugdíjjárulék fizetése nálunk is egy szerencsejáték. És ahogy lenni szokott, a nép húzza a rövidebbet.
A hozzászólások csak a Felhasználó véleményét tükrözik. Fórum moderációs elveinket itt olvashatja: https://www.napi.hu/info/adatvedelem.html