Business Talks '24

Üzleti konferencia

Ne maradjon le az év
üzleti konferenciájáról!

Szerezze be
jegyét most.

Egy globális tanulmány készítői 105 országot vettek górcső alá, hogy meghatározzák, melyek a legjobbak a nyugdíjasok szempontjából - adta hírül a Növekedés.hu a CEOWorld Magazine nyomán.

A friss, 2020-as rangsor szerint a világon Finnországban a legjobb megöregedni, ezt követi Dánia és Hollandia. A top 10-es mezőnyben Svájc a negyedik helyet szerezte meg, Ausztrália az ötödiket, Ausztria lett a hatodik, Kanada pedig a hetedik, majd utána Norvégia, Új-Zéland és Spanyolország a sorrend.

A felmérés 7 fő mutatót vizsgált: átlagos élettartam, egészségügy, biztonság, boldogság, megélhetési költségek, ingatlanárak és a nyugdíjkorhatár szintje.

A listán csupán az 50. helyet érte el Magyarország. A közép-európai országok közül Csehországé a legjobb mutató (11. helyezés), a többiek közül Lengyelország a 24., Szlovákia a 27., Szlovénia a 29., Litvánia  31., Észtország a 32., míg Románia a 39. helyen végzett, a 40. helyre pedig Horvátország került. A magyarok előtt van még Lettország (42. hely) is. Az EU-országok közül csupán a bolgár nyugdíjasok (58. hely) helyzete rosszabb, mint a magyaroké.

A teljes lista végén Irak végzett, Kenya és Ukrajna előtt.