Kilóra megvásárolhatják a nyugdíjasokat a lengyeleknél

A bő egy év múlva esedékes lengyelországi parlamenti választások ütőkártyája lehet a kormány kezében a nyugdíjasok lekenyerezése egy kis zsebpénzzel.
Barabás Júlia, 2018. augusztus 26. vasárnap, 07:20
Fotó: Napi.hu

A Jog és Igazságosság (PiS) kormánya a 2019. őszi lengyelországi parlamenti választásokra készülve már most megcélozta a nyugdíjasokat - derül ki a gazeta.pl cikkéből. Jövőre határozottan jobb ajánlataink lesznek a nyugdíjasoknak, de még korai erről beszélni - mondta titokzatosan a jövő évi parlamenti választásokra is utalva Elzbieta Rafalska család- és munkaügyi miniszter a varsói közrádióban.

Arra a kérdésre, hogy a nyugdíjasoknak is bevezetik-e az 500+ programot, nem adott egyértelmű választ. A lengyel lapok, kérdőjellel ugyan, de azt feltételezik, hogy ez lesz a PiS ütőkártyája a választásokon. A 2015-ös szavazáson sokak szerint a 500+ ígérete volt a PiS legjobb húzása. Az azóta bevezetett családipótlék-kiegészítést, gyermekenként havi 500 zlotyt (38 ezer forint) minden második, harmadik stb. gyermek után kapják a családok.

Az 500+ kiterjesztése a nyugdíjasokra évek óta napirenden van. A miniszter asszony egy éve nem vetette el a lehetőséget. Sajtótalálgatások szerint valószínűleg minden nyugdíjas megkapja, aki a minimális 2000 zlotys nyugdíjjal rendelkezik. Ez évi egyszeri támogatásként hatmillió embert érintene. Vélhetően éppen azért tehették jégre a nyugdíjas 500+ ötletét, hogy a választások előtt vehessék újra napirendre.

A fotó forrása: Kummer János/Napi

HOZZÁSZÓLÁSOK
 

atombandi, 2018.08.26 17:21

mi ebben a meglepo? aki az elete vegen jar, annak mar kurvara nem szamit, hogy ki fogja megfizetni, nekik mar minden nap egy carpe diem. a korrupcio merteke a nyugdijasok erkolcsein alapszik. ahol nem lehet nyugdijemelessel valasztast nyerni, ha mellette szar a kormanyzas, ott eros erkolcsi alapok vannak. nezzek csak meg magyarorszagot! emlexunk meg 18.000 ft-os mszps diadalra? a rezsicsokire? az bozske utalvanyokra? a legaljasabb, legkorruptabb retege a mai magyarorszagnak a kadar altal felnevelt, kadari erkolcsoket magaenak vallo nyugdijas korosztaly. aztan csodalkozunk, hogy az allami korrupcio sosem latott magassagokban van. nana, a legnagyobb valasztoi joggal rendelkezo tomb erkolcsi tartasa egy csigaeval vetekszik...
A hozzászólások csak a Felhasználó véleményét tükrözik. Fórum moderációs elveinket itt olvashatja: https://www.napi.hu/info/adatvedelem.html

csakazigazat, 2018.08.26 10:45

A Lengyeleknél ? Ki van zárva, hogy egy 10 ezer forintos bözsivel és az év végi kis kompenzációval Magyarországon is megvásárolhatták a nyugdíjasokat ! Ez marhaság ! Sokan annyira utálják a baloldal minden formáját, hogy inkább a FIDESZ. -re szavaztak és így lesz ez még 2030. -ban is ! A lengyelek meg nem érdekelnek, ott nem biztos, hogy ilyeneket osztogatnak amúgy !
A hozzászólások csak a Felhasználó véleményét tükrözik. Fórum moderációs elveinket itt olvashatja: https://www.napi.hu/info/adatvedelem.html