Nyugdíjasoknál bevált, jó lesz a fiataloknak

Az idősek és a fogyatékkal küzdők esetén bevált hitelátvállalási módszert vezetnek be Csehországban a fiatalok körében is. Meglepően súlyos gondot próbálnak orvosolni.
Barabás Júlia, 2019. július 10. szerda, 20:43
Fotó: Pixabay

A jelenleg csupán a nyugdíjasok és a fogyatékkal élők esetén igénybe vehető kedvezményes adósságcsökkentési módszer hamarosan bevezetik a fiatalok körében is Csehországban - adta hírül a Radio Praha. A prágai parlament alsóháza már döntött az ezzel kapcsolatos javaslatról, most a felsőházon a sor és a törvényt alá kell majd írnia az államfőnek.

A magáncsődről szóló jogszabály kiegészítéséről van szó, amely új kategóriával bővíti azok körét, akik tartozását kedvezményes formában is lehet majd törleszteni, ha a módosítás - várhatóan szeptembertől - életbe lép. E szerint a 15 évesnél fiatalabb adósok hiteleit átvehetik a szüleik vagy a gyámjuk. Meglepő módon jelenleg Csehországban több mint hatezer gyereket fenyeget lefoglalási veszély adóssága miatt és több tíz ezeren görgetik maguk előtt gyerekkorukban felvett hitelek törlesztését.

HOZZÁSZÓLÁSOK