Nyugdíjasok tiltakoztak

Szerbiában tüntetést szerveztek a katonai nyugdíjasok a kormány olyan intézkedései ellen, amelyek minden nyugdíjast komolyan sújt.
Barabás Júlia, 2018. június 13. szerda, 06:40
Fotó: Pixabay

A Szerbiai Katonai Nyugdíjasok Szakszervezeteinek Egyesülete tüntetést szervezett Belgrád központjában a nyugdíjrendszer "aláásásának folytatása" ellen - adta hírül a vajdasági Magyar Szó.

Tiltakozunk az ellen, hogy az alkotmánybíróság obstruálta a nyugdíjak csökkentését eredményező törvény alkotmányossági felülvizsgálatát. (Szerbiában a válság után az IMF nyomására kellett ideiglenesen mérsékelni a juttatásokat a költségvetés kiegyensúlyozása érdekében.)

A köztársasági elnök kilátásba helyezte a szóban forgó törvény hatályon kívül helyezését, valamint a nyugdíjak lineáris összehangolását egy újabb különleges törvénnyel, amivel végleg eltemetnék a nyugdíj- és rokkantsági biztosításról szóló törvényt. A nyugdíjak csökkentését eredményező törvényt vagy idén év végétől, vagy a következő év elejétől helyeznék hatályon kívül, habár 2017 decembere óta mást sem hallani, mint hogy Szerbia kilábalt a gazdasági válságból.

A fotó forrása: Pixabay.

HOZZÁSZÓLÁSOK