Obama mégis utat engedhet a megszorításoknak

Barack Obama amerikai elnök szerint nem elkerülhetetlen, hogy a kongresszus március 1-jével hagyja életbe lépni az automatikus költségvetési megszorításokat.
MTI-Eco, 2013. február 22. péntek, 20:58
Fotó: Napi.hu

Obama pénteken hangoztatta, hogy az automatikus büdzsé-visszavágások világszerte lelassítanák a növekedést. Hozzátette: nem valószínű, hogy a lefaragások megrázkódtatnák a világ pénzügyi rendszerét.

A március 1. és szeptember 30. között végrehajtandó, 85 milliárd dolláros megszorítások részei egy tíz évre szóló csomagnak, amelynek keretében 1 200 milliárd dollárt terveznek megtakarítani. A költségcsökkentés terhének több mint a felét a Pentagon lesz kénytelen elviselni, a fennmaradó rész a többi kormányhivatal között oszlik majd el.

A szövetségi büdzsé tételeinek automatikus csökkentéséről - ösztönző céllal - 2011-ben állapodott meg a két párt, miután a szelektív deficitcsökkentésről folytatott egyezkedésük zsákutcába jutott.

HOZZÁSZÓLÁSOK
 

szkiita, 2013.02.23 14:59

Szorítsanak ,az ő bajuk ....miért nem vezetnek be bankadót?...tranzakciós adót? spekulatív tranzakciós adót?...minden hiány megszűnne 20 évre,nem?...hülye -buta -sötét yenkik...
A hozzászólások csak a Felhasználó véleményét tükrözik. Fórum moderációs elveinket itt olvashatja: https://www.napi.hu/info/adatvedelem.html