Business Talks '24

Üzleti konferencia

Ne maradjon le az év
üzleti konferenciájáról!

Szerezze be
jegyét most.
Sok szavazó valószínűleg őt, vagyis az elnököt fogja felelőssé tenni a novemberi köztes kongresszusi választásokon, ugyanis az emberek frusztráltak és mérgesek a lassú eredmények miatt - idézte a május óta az első formális sajtótájékoztatóját tartó Obamát a CNBC.

A konkrét témákról szólva az elnök megismételte véleményét, miszerint a republikánusok felhagynak halogató taktikájukkal a kisebb vállalkozás hitelhez jutását támogatandó törvényjavaslatot illetően.

Az adók területéről Obama azt mondta, a Bush-kabinet adócsökkentései a módosabb amerikaik számára az év végéig lesznek érvényben; ám míg szerinte a középosztály esetében az adócsökkentés kiterjesztése tovább nem halogatható, addig ugyanezt a gazdagabb rétegek esetében nem tartja jó ötletnek.

Az Obama nevéhez fűződő, az idei év elején megszavazott egészségügyi reform kapcsán az elnök azt mondta, a törvénynek nagyon nagy hatása lesz a deficit csökkentésében, és az egyes családok egészségre fordított kiadásai is mérséklődnek, amint a reformok kiteljesednek.

Az elmúlt héten egyébként az elnök újabb gazdaságélénkítő lépéseket jelölt ki, egyebek mellett egy 50 milliárd dolláros infrastruktúrafejlesztő csomagot és állandó k+f-hitellehetőséget ígérve.

A közvéleménykutatások szerint a választók nem elégedettek az Obama-kormányhoz köthető 814 milliárd dolláros stimulussal. Kétségtelen, hogy minden, amit igyekszünk tenni, azt a célt szolgálja, hogy élénkítsük a növekedést és új állásokat hozzunk létre - válaszolta arra a kérdésre, hogy vajon ez a viszonylagos népszerűtlenség-e az oka a "stimulus" kifejezés mostani mellőzésének.

Az elnök igyekszik úgy pozícionálni magát és a demokratákat mint a megszorított középosztály hősei, míg a republikánusokat a milliomosok és egyéni érdekek védelmezőinek igyekszik beállítani - írta a CNBC.

A borzasztó gazdasági állapotok igencsak megnehezítették, hogy valódi fejlődést mutassunk föl - válaszolta arra a kérdésre, hogy mennyiben sikerült változást elérnie Washingtonban. Emiatt ugyanolyan frusztrált vagyok, mint bárki más - tette hozzá.