A két vezető eszmecserét folytatott az amerikai-kínai kapcsolatok jövőjéről. Obama hangoztatta, erősen elkötelezett amellett, hogy a két ország elmélyítse együttműködését Ázsia és a világ legsürgetőbb gazdasági és biztonsági kihívásainak kezelésében.

A kommüniké szerint a két vezető egyetértett a rendszeres kapcsolattartás fontosságában, az együttműködés és az egyeztetés kiterjesztésének érdekében. Obama elnök kitért rá, hogy Jack Lew pénzügyminiszter a jövő héten, John Kerry külügyminiszter pedig a küszöbön álló ázsiai körútjának keretében, a közeli hetekben Pekingbe látogat.

Az amerikai elnök rámutatott arra a veszélyre, amely az észak-koreai nukleáris és rakétaprogramokból kifolyólag az Egyesült Államokat, a szövetségeseit és a térséget fenyegeti. Hangsúlyozta a Kínával való szoros koordináció szükségességét annak biztosítása érdekében, hogy Észak-Korea teljesíti a nukleáris leszereléssel kapcsolatos kötelezettségeit.

Obama elnök üdvözölte Kínának a G-20 csoportban tett kötelezettségvállalását, miszerint egy rugalmasabb árfolyam felé halad majd és hangoztatta annak fontosságát, hogy a két ország együttműködjön a kereskedelmi és beruházási lehetőségek kiszélesítésében, valamint az olyan témák kezelésében, mint a szellemi tulajdonjogok védelme.

Ebben az összefüggésben az elnök rávilágított a kiberbiztonsági fenyegetések kezelésének fontosságára, amelyek közös kihívást jelentenek. A két vezető megállapodott a gyakori és közvetlen kommunikáció fenntartásában.