Oda a svájci banktitok

Az amerikai adóhivatal megszüntette nagy port kavart eljárását a svájci nagybank, a UBS ellen, miután a svájci kormány átadta a banknál számlát vezető több ezer amerikai állampolgár listáját.
NAPI, 2010. november 17. szerda, 11:34
Fotó:

Az amerikai adóhivatal, az Internal Revenue Service (IRS) 2008 óta próbálta megszerezni a jövedelmeiket svájci bankszámlákon rejtegető amerikaiak listáját. A hatóságok a UBS-t azzal fenyegették, hogy kitiltják az amerikai piacról, ezért Svájc hosszas társadalmi vita után feloldotta a banktitkot, és közel 4500 ügyfél nevét szolgáltatta ki.

Ezzel az amerikai adóhivatal banktitok ellen folytatott háborújának csupán az első fejezete zárult le - hangsúlyozta Doug Shulman, az IRS vezetője. Azok az adóelkerülők, akik tavaly október előtt utólag bevallották külföldi számlákon tartott vagyonukat, mentesültek a büntetés alól. Akkor 15 ezren éltek a lehetőséggel, most az IRS a Wall Street Journal értesülései szerint újra hasonló adóamnesztia-kampányt tervez.

Az amerikai hatóságokkal kötött, a svájci banktitok intézményét alighanem végzetesen megsebző megállapodás az elemzők szerint arra kényszeríti a befektetőket, hogy alapvetően átgondolják a svájci bankokban elhelyezett betétjeiket.

HOZZÁSZÓLÁSOK
 

megalodon, 2010.11.17 13:02

Marad az arany, legalább nem 1% (mint pl. a Chf ) hanem 20% átlaghozamot produkál a kioffsorozott összeadócsalt, összefeketézett pénzed (aranyad)
A hozzászólások csak a Felhasználó véleményét tükrözik. Fórum moderációs elveinket itt olvashatja: https://www.napi.hu/info/adatvedelem.html