Business Talks '24

Üzleti konferencia

Ne maradjon le az év
üzleti konferenciájáról!

Szerezze be
jegyét most.

A jelenlegi és volt kormányzati tisztségviselőket - köztük egy volt minisztert - a venezuelai ellenzék korrupcióval vádolta meg - írja az MTI.

Az amerikai pénzügyminisztérium a honlapján közzétett szankciós listára felkerült Rodolfo Clemente Marco Torrest, Arabua állam kormányzója és a venezuelai kormány korábbi élelmezésügyi minisztere, valamint Francisco José Rangel Gómez, Bolívar állam volt kormányzója, Fabio Enrique Zavarse Pabon, a venezuelai hadsereg egyik parancsnoka és Gerardo José Izquierdo Torres államminisztere.

A Steve Mnuchin vezette pénzügyi tárca a szankcióval sújtott személyek valamennyi esetleges amerikai javait és vagyontárgyait befagyasztja. Továbbá eltiltja őket bárminemű amerikai üzleti tevékenységtől, illetve megtiltják amerikai állampolgároknak és vállalatoknak, bankoknak a velük való kapcsolatot.

Az amerikai kormányzat már eddig is több jelenlegi és egykori kormányzati tisztségviselő ellen hozott szankciókat, korrupció és hatalommal elkövetett visszaélés gyanúja miatt. Legutóbb november közepén, a venezuelai regionális választások után hoztak szankciókat olyan tisztségviselők ellen, akiket azzal gyanúsítottak, hogy részt vettek a vélelmezett választási csalásban.

Számos kormány Latin-Amerikában és a világ minden táján bírálja Maduro-adminisztrációt, ám sem a környezetében lévő országok, sem az EU nem fogadott el Venezuelával szemben számottevő büntetőintézkedéseket. Egyedül az Egyesült Államok lépett fel a stateriális rendszer felé tartó ország ellen, ahol Maduro elnök diktatórikus módon próbál hatalomban maradni, miután az ország gazdasága összeomlott, az infláció pedig négy számjegyű mértéket ért el. Donald Trump elnök "probléma-listáján" állítólag Észak-Koreát is megelőzi Venezuela.