Business Talks '24

Üzleti konferencia

Ne maradjon le az év
üzleti konferenciájáról!

Szerezze be
jegyét most.

A nemzetközi gazdaság egyre törékenyebb, és bizonytalanabb lábakon áll, lassul a növekedés és egyre fenyegetőbbek a kockázatok - áll a Gazdasági Együttműködési és Fejlesztési Szervezet (OECD) legújabb globális elemzésében.

A jövő évi GDP-növekedési előrejelzését 3,4 százalékról 3 százalékra fogták vissza, idén 2,9 százalékos lehet a globális bővülése, ez a Lehman Brothers válság óta a legalacsonyabb érték.

Laurence Boone, az OECD vezető közgazdásza szerint az elhúzódó kereskedelmi viszályok által fenntartott bizonytalanság visszafogja a gazdasági aktivitást, egyben veszélyezteti a jövő gazdasági kilátásait. Az OECD azt javasolja, hogy a kormányok éljenek a mostani alacsony kamatszintekben rejlő lehetőséget és költsenek az infrastruktúra fejlesztésre, egyeben ezzel is járuljanak hozzá a növekedés fenntartásához. Emellett a jegybankoknak is támogató monetáris politikát kell a szervezet szerint folytatniuk.

A romló kilátások egyaránt érintik a világ fejlett, és fejlődésben lévő országait, elsősorban azokat az államokat, amelyek leginkább ki vannak téve az Egyesült Államok és a Kína között zajló kereskedelmi hadakozásnak.