Néhány nap alatt ez már a második olyan, külföldi adóparadicsomban regisztrált társaság, amelynek vezetésében feltűnik a miniszter neve. Az El Mundo szerint José Manuel Soria és testvére, Luis Alberto Soria a Mechanical Trading Limited nevű cég igazgatói voltak. Ez a társaság 80 százalékban tulajdonosa volt az Oceanic Lines nevű vállalatnak, amely a Soria család zöldség-gyümölcs exporttal foglalkozó kanári-szigeteki cége. Ennek elnöke a miniszter volt még politikai karrierje előtt.

José Manuel Soria 1995-től 2003-ig volt polgármestere Las Palmasnak, a Kanári-szigetek fővárosának. A Mechanical Trading Limited viszont csak 2002-ben szűnt meg - jegyzi meg a napilap cikkében, ahogy azt is, hogy az elmúlt napokban a miniszter egy szót sem ejtett erről a vállalatról, noha több fórumon is tagadta, hogy érdekelt lett volna offshore-cégben.

A spanyol sajtó kedden számolt be arról, hogy a Mossack Fonseca panamai ügyvédi irodából kiszivárgott iratokban felbukkant José Manuel Soria neve is, mint a Bahamákon bejegyzett UK Lines nevű cég igazgatója, de két hónap múlva, hibára hivatkozva, módosították a nevet Luis Alberto Soriára, aki a miniszter testvére.
A politikus visszautasította, hogy igazgatója lett volna a UK Lines nevű cégnek, de elismerte, hogy Oceanic Lines nevű családi cége kereskedelmi kapcsolatban állt ezzel a társasággal.

Az ügy kirobbanása után több ellenzéki párt követelte a miniszter lemondását, aki a jövő héten a parlamentben válaszol a képviselők kérdéseire. Korábbi nyilatkozatában azt mondta: leginkább ő érdekelt abban, hogy az ügy tisztázódjon, ezért már felvette a kapcsolatot az illetékes spanyol és panamai hatóságokkal.