Átfogó támadás indult az érettségi ellen a lengyeleknél

Úgy tűnik, szervezett támadás indult Lengyelországban az érettségi vizsgák megzavarására: egyszerre több mint száz iskolába érkezett hamis bombafenyegetés. Egyes helyeken emiatt elhalasztották az írásbelik kezdetét.
Barabás Júlia, 2019. május 6. hétfő, 14:52
Fotó: Napi.hu - A kép illusztráció.

A lengyel rendőrség központi vizsgálati osztálya figyelmeztette az érettségik szervezésével foglalkozó szervezetet (CKE), hogy ismeretlen tettesek igyekeznek megzavarni a- Magyarországhoz hasonlóan ott is - május 6-án kezdődött írásbeli vizsgákat - írta a Radio Poland. Egyszerre 122 iskola kapott hamis bombafenyegetést: ezek közül egyet kiürítettek, és júniusra halasztották a vizsgákat.

Egyes lengyel iskolák igazgatóihoz e-mailban érkezett figyelmeztetés arról, hogy vagy bomba robbanhat az intézményében, vagy mérgező gázzal áraszthatják el az iskolát - adta hírük a CKE vezetősége. A nemzeti hírügynökség, a PAP jelentése szerint a bombariadó ellenére megkezdődtek az érettségik, bár voltak olyan helyek, ahol egy órával elhalasztották a kezdést.

Lengyelországban 270 ezer diák érettségizik idén, többségüknek szükségük van a sikeres vizsgára ahhoz, hogy egyetemre felvételizhessenek. Az első napon irodalomtudásukról adtak számot a fiatalok.

HOZZÁSZÓLÁSOK