Menekülnek a tanárok az iskolákból, mi lesz a gyerekekkel?

Sok tanár hagyja ott állami iskolai állását, hogy alapítványi intézménynél vállaljon munkát az adminisztrációs problémák miatt.
Komócsin Sándor, 2018. október 11. csütörtök, 08:52
Fotó: Shutterstock

Egy a Klebelsberg Központ (KK, korábbi és ismertebb nevén: KLIK) által fenntartott belvárosi intézményben a nyár folyamán hat tanár mondott fel, mindannyian alapítványi, alternatív iskolákban kerestek másik állást - mondta el egy pedagógus a Népszavának. - Megértem őket - folytatta a neve elhallgatását kérő tanár. - Itt minden csak a pénz meg az adminisztráció körül forog, a gyerekekről szó sem esik.

Túlórapénzt, helyettesítési pénzt nem fizetnek. Legutóbb az borzolta a tantestület idegeit, hogy szeptemberi bérüknek csupán egy részét kapták meg. Egy másik pedagógus arról számolt be a napilapnak, hogy a 40 fős tantestületből 36-an 30-40 ezer forinttal kaptak kevesebbet október elején, a különböző bérpótlékokat (például osztályfőnöki, munkaközösség vezetői pótlék) nem utalták.

Amikor érdeklődtek a tankerületnél, azt a választ kapták, hogy a bérekkel foglalkozó kollégának sok dolga van, legyenek türelemmel. A fenntartó KK az iskolát hibáztatja: szerintük a pótlékokat fizetésével az intézmény téves adatszolgáltatása miatt volt gond. Azóta korrigáltak, a tankerület pedig soron kívüli kifizetésről rendelkezett.

A fotó forrása: Shutterstock

HOZZÁSZÓLÁSOK
 

Panzerkraftwagen_Drei, 2018.10.11 12:17

Gyertek haza rabszolgák, könyörgünk!

Ha ha ha
A hozzászólások csak a Felhasználó véleményét tükrözik. Fórum moderációs elveinket itt olvashatja: https://www.napi.hu/info/adatvedelem.html

europeer, 2018.10.11 11:36

A zállami iskolákban nemcsak a fizetéssel van a baj, hanem a kölykök többségével is.
Agresszív, drogos, bunkó, nagyképű stb neveletlen kreténekkel csoda, hogy még valaki foglalkozik.
Felesleges az iskolakötelezettség, úgyis lógnak, akármi a törvény.
Ha nem akar iskolába menni, ne menjen. Legalább hamarabb kikopik a valóságból, kevesebb baja lesz a rendesebbjének.
A hozzászólások csak a Felhasználó véleményét tükrözik. Fórum moderációs elveinket itt olvashatja: https://www.napi.hu/info/adatvedelem.html