Business Talks '24

Üzleti konferencia

Ne maradjon le az év
üzleti konferenciájáról!

Szerezze be
jegyét most.

Egy a Klebelsberg Központ (KK, korábbi és ismertebb nevén: KLIK) által fenntartott belvárosi intézményben a nyár folyamán hat tanár mondott fel, mindannyian alapítványi, alternatív iskolákban kerestek másik állást - mondta el egy pedagógus a Népszavának. - Megértem őket - folytatta a neve elhallgatását kérő tanár. - Itt minden csak a pénz meg az adminisztráció körül forog, a gyerekekről szó sem esik.

Túlórapénzt, helyettesítési pénzt nem fizetnek. Legutóbb az borzolta a tantestület idegeit, hogy szeptemberi bérüknek csupán egy részét kapták meg. Egy másik pedagógus arról számolt be a napilapnak, hogy a 40 fős tantestületből 36-an 30-40 ezer forinttal kaptak kevesebbet október elején, a különböző bérpótlékokat (például osztályfőnöki, munkaközösség vezetői pótlék) nem utalták.

Amikor érdeklődtek a tankerületnél, azt a választ kapták, hogy a bérekkel foglalkozó kollégának sok dolga van, legyenek türelemmel. A fenntartó KK az iskolát hibáztatja: szerintük a pótlékokat fizetésével az intézmény téves adatszolgáltatása miatt volt gond. Azóta korrigáltak, a tankerület pedig soron kívüli kifizetésről rendelkezett.

A fotó forrása: Shutterstock