Business Talks '24

Üzleti konferencia

Ne maradjon le az év
üzleti konferenciájáról!

Szerezze be
jegyét most.

Októberben az euróövezet 19 tagországában 0,1 százalékkal, az Európai Unió 28 tagországában pedig 0,3 százalékkal csökkent szezonális kiigazítással az ipari termelés szeptemberhez képest.

Szeptemberben az euróövezetben 0,9 százalék, az EU-ban 0,7 százalék volt a havi csökkenés.

Októberben az euróövezetben 0,6 százalék, az EU-ban pedig 0,5 százalék volt az ipari termelésnövekedés éves összevetésben.

A termelés az előző havihoz képest a legnagyobb mértékben Írországban csökkent októberben, 3,6 százalékkal. Svédországban 2,9 százalék, Luxemburgban 2,2 százalék volt a havi csökkentés. A legnagyobb havi növekedést Dániában regisztrálták októberben, 4,7 százalékosat. Görögországban 4,5 százalékkal, Litvániában 2,7 százalékkal, Lettországban pedig 2,5 százalékkal nőtt az ipari termelés októberben havi bázison.

Az előző évihez képest a legnagyobb növekedést Görögországban mérték októberben, 7 százalékosat. Lettországban 6,7 százalékkal, Szlovéniába pedig 6,6 százalékkal nőtt az ipari termelés 2015 októberéhez képest. A legnagyobb mértékben Írországban csökkent az ipari termelés októberben éves összevetésben, 6,5 százalékkal, Máltán 5,7 százalék, Luxemburgban pedig 2,2 százalék volt a visszaesés.

Az Eurostat adatai szerint októberben a magyar ipari termelés havi szinten 1,9 százalékkal nőtt, éves összevetésben 2 százalékkal csökkent.