Az európai gazdaság sokkal gyorsabban áll helyre, mint amitől sokan féltek a Covid-19 járvány kezdetén - mondta Olaf Scholz német pénzügyminiszter szombaton, hozzátéve, hogy a kormányoknak ennek ellenére továbbra is támogatniuk kell a vállalatokat és a fogyasztókat.

"A járványnak még nincs vége, de a mutatók ...azt mutatják, hogy a gazdaság sokkal gyorsabban áll talpra, mint ahogy attól féltünk korábban, és ez vonatkozik az Európai Unió egészére, de az egyes tagállamokra is" - idézte Scholz kijelentését a Reuters az uniós pénzügyminiszterek informális találkozóján.

A Handesblatt szerint a német gazdasági vezető szorgalmazta, hogy az uniós helyreállítási alap 750 milliárd eurós keretét minél hamarabb kezdjék folyósítani, hogy erősítsék a röpke növekedési fázist.

A pénzügyminiszter a Stern.de szerint üzent a briteknek is: ha az unióval kötött szabadkereskedelmi egyezmény nélkül kezdik a jövő évet, akkor annak súlyos következményei lesznek az Egyesült Királyságra, még mélyebb recesszióba kerülhetnek. Viszont úgy látja, hogy az EU meg sem fogja érezni a britek szenvedését.