Gyorsabban épül fel Európa a válságból, mint várták

Az európai gazdaságok jobb állapotban vannak, mint várni lehetett, és hiába fenyegető a megállapodás nélküli brexit, az uniós gazdaságok tartós problémák nélkül túlélhetik - mondta el Olaf Scholz német pénzügyminiszter uniós kollégái előtt szombaton.
Szabó Dániel, 2020. szeptember 12. szombat, 15:05
Fotó: AFP

Az európai gazdaság sokkal gyorsabban áll helyre, mint amitől sokan féltek a Covid-19 járvány kezdetén - mondta Olaf Scholz német pénzügyminiszter szombaton, hozzátéve, hogy a kormányoknak ennek ellenére továbbra is támogatniuk kell a vállalatokat és a fogyasztókat.

"A járványnak még nincs vége, de a mutatók ...azt mutatják, hogy a gazdaság sokkal gyorsabban áll talpra, mint ahogy attól féltünk korábban, és ez vonatkozik az Európai Unió egészére, de az egyes tagállamokra is" - idézte Scholz kijelentését a Reuters az uniós pénzügyminiszterek informális találkozóján.

A Handesblatt szerint a német gazdasági vezető szorgalmazta, hogy az uniós helyreállítási alap 750 milliárd eurós keretét minél hamarabb kezdjék folyósítani, hogy erősítsék a röpke növekedési fázist.

A pénzügyminiszter a Stern.de szerint üzent a briteknek is: ha az unióval kötött szabadkereskedelmi egyezmény nélkül kezdik a jövő évet, akkor annak súlyos következményei lesznek az Egyesült Királyságra, még mélyebb recesszióba kerülhetnek. Viszont úgy látja, hogy az EU meg sem fogja érezni a britek szenvedését.

 

HOZZÁSZÓLÁSOK
 

na4, 2020.09.12 17:06

Na amit a politikus mond, azt lehet felejteni. A 750 milliárd eurós hitel pedig teljesen törvénytelen, mert lábbal tapossa az EU alapító okiratának azt a pontját, amely rögzíti, hogy az EU nem adósodhat el. Ezt a pénzt elfecsérlik, szétlopják és hülyeségekre fogják költeni, vagyis egy év múlva kiderül, hogy a király meztelen. Na akkor kezd el az euro árfolyam szabadesésben zuhanni.
A hozzászólások csak a Felhasználó véleményét tükrözik. Fórum moderációs elveinket itt olvashatja: https://www.napi.hu/info/adatvedelem.html