A csoport találkozóját követő sajtótájékoztatón Juncker hozzátette, hogy várakozásai szerint kedden mind a 27 EU-tagország minisztere támogatja a jelöltet, és még júniusban az Európai Parlament is jóváhagyhatja a döntést. Ezzel lehetővé válna, hogy június végén az EU-tagországok állam- és kormányfői kinevezzék az olasz jegybankelnököt a hivatalából ősszel távozó jelenlegi EKB-elnök, a francia Jean-Claude Trichet utódjául.

Juncker azt is bejelentette, hogy az uniós országok jelentős haladást értek el és közel kerültek ahhoz, hogy teljes körű megállapodásra jussanak az euróövezet stabilitását biztosítani hivatott állandó mechanizmus szövegéről. Az elnök várakozásai szerint még ebben a fél évben alá is írják a szöveget. Leszögezte, hogy így elegendő idő marad a ratifikálásra, illetve arra, hogy a mechanizmus működőképessé is váljon 2013 közepére, amikor átveszi a jelenlegi ideiglenes rendszer helyét.

Görögországgal kapcsolatban Juncker a sajtótájékoztatón hangoztatta, hogy az ország gazdasági helyzete nagyon nehéz, de még kivitelezhetők az idei célkitűzések, ha Athén további erőfeszítéseket tesz. Mint mondta, a görög kormány ez utóbbit most vállalta is.

Az esetleges adósság-átütemezésről úgy vélte, legfeljebb kisebb kiigazításokról lehet szó, ugyanakkor újabb hitel nyújtását nem zárta ki Görögország javára.

Olli Rehn, az Európai Bizottság pénzügyi felelőse egyebek között azt emelte ki, hogy Görögországnak még be kell fejeznie privatizációs programját, mert az jelentős tételt jelent az adósság csökkentésében.

Kérdésekre válaszolva Juncker kitért arra is, hogy Dominique Strauss-Kahn, a Nemzetközi Valutaalap (IMF)vezérigazgatójának letartóztatása "elszomorította", tekintettel ara, hogy egy barátjáról van szó. Nem kívánta ugyanakkor kommentálni a történteket, és elzárkózott attól, hogy a vezérigazgató esetleges lemondása utáni helyzetről spekuláljon.