Business Talks '24

Üzleti konferencia

Ne maradjon le az év
üzleti konferenciájáról!

Szerezze be
jegyét most.

Giuseppe Conte az egészségügyi szakértők előrejelzéseit idézve hangsúlyozta, hogy az olasz lakosság "döntő" hetek előtt áll.

A fertőzés Olaszországban még nem érte maximumát, de "helyes úton haladunk". Célként a járvány terjedésének lassítását, majd megállítását nevezte úgy, hogy Olaszország különböző térségeiben ne mindenhol egyszerre, hanem tartományonként fokozatosan tudjanak vele szembeszállni - idézte szavait az MTI nyomán az ATV.hu.

A kormányfő arra szólította fel az olaszokat, maradjanak otthon és legyenek egységesek. A felmérések szerint az olaszok 62 százaléka támogatja a kormány eddigi intézkedéseit.

A legutóbbi, vasárnap esti adatok szerint a diagnosztizált fertőzöttek száma túllépte a 24 ezret, a halálos áldozatoké pedig az 1800-t. Az utóbbi huszonnégy órában 368-an haltak meg, és 2853 volt az új fertőzöttek száma.

A legtöbb, több mint 13 ezer beteget számláló Lombardia tartomány bejelentette, hogy nagyméretű "víruskórházat" tervez létesíteni a milánói vásártéren.

A kormány várhatóan már hétfőn nyilvánosságra hozza 25 milliárd eurós egészségügyi-gazdaságélénkítő csomagját. A kiszivárgott információk szerint a rendelkezés határoz az intenzív osztályok bővítéséről, esetleges új kórházközpontok kialakításával. A tervek között szerepel a szállodák lefoglalása a karanténba helyezettek elszállásolására, valamint a fegyveres erők egészségügyi személyzetének felhasználása a civil kórházakban. A csomag gazdasági intézkedéseket tartalmaz vállalatok és családok segítésére.