A halottak száma száz alá süllyedt a korábbi 153-ról: az áldozatok egy nap alatt száma utoljára március 9-én volt száz alatt, akkor 97-en haltak meg egy nap alatt. A halottak száma Olaszországban elérte a 32 007-t.

Az aktív fertőzöttek száma több mint ezerhétszázzal csökkent, majdnem ugyanannyival mint egy nappal korábban, és elérte a 66 553-t. Közülük valamivel több mint tízezren vannak kórházban. Egy nap alatt - a halottakat is számolva - az egész országban 451 fertőzöttet szűrtek, ami március 2. óta a legalacsonyabbnak számít.     A gyógyultak száma túllépte a 127 ezret.

A gyógyultakat és a halottakat is számolva a diagnosztizált fertőzöttek száma elérte a 225 886-t.

A gócpont Lombardiában 24-gyel emelkedett a halottak száma, a korábbi 69 után. A diagnosztizált fertőzöttek száma 175-tel a korábbi 399-hez képest.

A húsz olasz tartományből ötből nem jelentettek új halálesetet, és négy tartományban nem regisztráltak új beteget sem.

Több mint két hónap után az olaszok hétfőn hagyhatták el először lakóhelyüket engedély nélkül, azóta még mindig javul a helyzet. A városok utcái óráról órára megteltek emberekkel, a római metrómegállókban kilométeres sorok álltak, mivel egyszerre csak meghatározott számú utast engednek belépni. A szájmaszk viselete kötelező, de a felszólítások ellenére nem mindenki hordja. A korábbi gócpontnak számító Bergamo polgármestere felelősségteljes magatartásra szólította fel a lakosokat, miután elözönlötték a sétálóutcákat egymás közötti távolságtartás nélkül.