Olaszországból kaptak pofont Orbánék

Bírálta a kötelező befogadási kvótákról tartandó magyarországi népszavazást Sandro Gozi, az olasz kormány EU-államtitkára az ausztriai Alpbachban megrendezett Európai Fórumon kedden.
MTI, 2016. augusztus 30. kedd, 17:58
Fotó: Napi.hu

Az államtitkár reményét fejezte ki, hogy a magyar népszavazás nem lesz irányadó a többi európai ország számára, mivel ez szerinte Európa végét jelentheti. Gozi elmondta: tisztán belpolitikai szempontból megérti a magyar álláspontot, ami szerinte nagyon távol van attól, ahogyan az európai politikai rendszer kezdetektől fogva működik.

Sandro Gozi arra is kitért, hogy nagyon sok olyan téma lenne, amelyről lehetne népszavazást tartani, és Olaszországban is jó eséllyel meg  lehetne nyerni. Azonban leszögezte: "Európa a jogállamiság és a demokratikus alapelvek tiszteletben tartásán, a többségi döntéshozatalon, a tagállamok és a tagállami intézmények lojális együttműködésén, az európai uniós jognak a nemzeti joggal szembeni elsőbbségén alapul."

Olaszország eleget tesz menekültügyi kötelezettségeinek. Az államtitkár elfogadhatatlannak nevezte, hogy egyes menedékkérők más tagállamokba való átköltöztetése nem működik. Gozi szerint a nemzeti határok helyett az uniós külső határokra kellene koncentrálni.

HOZZÁSZÓLÁSOK
 

krix, 2016.08.30 22:33

"Az államtitkár reményét fejezte ki, hogy a magyar népszavazás nem lesz irányadó a többi európai ország számára, mivel ez szerinte Európa végét jelentheti."
Sandro Gozi

Te G. majom, nem az jelenti Európa végét, hogy nem fogadunk mindenféle ősembereket, hanem az, hogy ti már az algériai strandok mélyvíz táblájától szeditek össze a koszos migráncsokat!
A hozzászólások csak a Felhasználó véleményét tükrözik. Fórum moderációs elveinket itt olvashatja: https://www.napi.hu/info/adatvedelem.html

Dakota Summer, 2016.08.30 18:33

Ebben hol az óriási pofon? :P
Az olasz kifejtette az olasz álláspontot, amely az olasz nemzeti érdeken alapul. Az ő érdekük ugyanis az, hogy elvigyék onnan a migránsokat, mert tele van velül a csízma.

Mi meg teszünk rá, és azt mondjuk, hogy ne errefelé hozzák a migránsokat, hanem vigyék szépen őket vissza Afrikába.

Az élet megy tovább.
A hozzászólások csak a Felhasználó véleményét tükrözik. Fórum moderációs elveinket itt olvashatja: https://www.napi.hu/info/adatvedelem.html