Business Talks '24

Üzleti konferencia

Ne maradjon le az év
üzleti konferenciájáról!

Szerezze be
jegyét most.

A Volkswagen dízelbotránya után a németországi használtautó-kereskedők 350 ezer gépkocsival nem tudnak mit kezdeni, ezért azt tervezik, hogy Szerbia, Horvátország, illetve a Balkán más országaiba exportálják ezeket - adta hírül a vajdasági Szabad Magyar Szó.

A Deutsche Welle arról ír, hogy a használt dízelmotoros autókat szinte lehetetlen eladni Németországban, mert egyre több városban vezetnek be korlátozásokat ezekkel a járművekkel szemben.

A német autókereskedők adatai szerint egy hároméves, 45 ezer kilométert futott, Németországban vásárolt dízelmotoros gépkocsi csak a felét éri annak, amennyiért új korában eladták. A 350 ezer gépjármű megközelítőleg ötmilliárd eurót ér, ami azt mutatja, hogy összességében nem kicsi a tétje annak, hogy el lehet-e adni ezeket.

Vidd a Balkánra, Szerbiába vagy Horvátországba! Eddig 300 ezer kilométert futott, még egyszer ennyit kibír. Mindenki ezt tanácsolja - mondta az egyik használtautó-kereskedő. A legtöbben így is cselekszenek: 2018-ban a kelet- és délkelet-európai piacra 226 ezer gépkocsi érkezett Németországból. Ez kétszer annyi, mint 2013-ban. A Volkswagen-botrány előtti évben 142 ezer autót szállítottak erre a területre.