Business Talks '24

Üzleti konferencia

Ne maradjon le az év
üzleti konferenciájáról!

Szerezze be
jegyét most.

"A NOB-nak könnyebb lett volna a játékokat vis maiorra hivatkozva törölni, így megkaptuk volna a biztosítási összeget. De mi azért vagyunk a NOB-ban, hogy megszervezzük az ötkarikás játékokat, és nem azért, hogy töröljük" -  mondta a francia L'Equipe-nek Thomas Bach, a Nemzeti Olimpiai Bizottság elnöke.

Az interjúról az olimpiai hírekre és sportágakra szakosodott insidethegames.biz készített összefoglalót, amelyből az MTI szerint kiderül, hogy a pandémia okozta válság megmutatta, hogy nagyobb szolidaritásra van szükség úgy a sportban, mint a társadalomban.

Bach közölte: "Remélem, hogy ez az egész a jövőben még jobb együttműködést eredményez majd a nemzetközi szövetségek és nagy sportesemények szervezői között".

A tokiói olimpia eredetileg ebben a hónapban kezdődött volna, a járvány miatt azonban példátlan módon márciusban úgy döntöttek a szervezők és a NOB, hogy egy évvel eltolják a világ legnagyobb sporteseményét. A közelmúltban egyre több sportoló, sportvezető és virológus fejezte ki aggodalmát, hogy vakcina nélkül még jövőre sem lehet megrendezni az olimpiát. Egy közvélemény-kutatás szerint hasonló véleményen van a japánok 77 százaléka is.