A kormány nem adja fel - újabb olimpiára pályázhat

Budapest is megpályázhatja a 2032-es olimpiát - mondta az Inforádiónak Aján Tamás, a Nemzetközi Súlyemelő-szövetség elnöke, a NOB tiszteletbeli tagja.
Szász Péter, 2019. április 1. hétfő, 08:54
Fotó: Buksza

Aján szerint szinte biztos, hogy Dél- és Észak-Korea együtt jelentkezik majd a 2032-re olimpia megrendezésére. Ennek óriási politikai súlya lenne - olvasható az Infostarton.

Arról is beszélt, Indonézia egyre komolyabb sporttényező nemcsak az ő sportágában, a súlyemelésben, hanem például Ázsia Játékokat is szervezett. "Az elmúlt 8-10 évben óriási változás történt a fővárosban", Jakartában. Az indonéz államelnök is szereti a sportot, és határozott szándéka, hogy odavigye a 2032-es olimpiát.

Ahogy nem titok, Budapest is szemezgeti azt, hogy megpályázza, ha úgy alakul minden.

- tette hozzá.

 

HOZZÁSZÓLÁSOK
 

krislaci, 2019.04.01 13:07

O1G semmiből sem tanul, ha törik, ha szakad, véghez akarja vinni a rémálmát. Függetlenül attól, hogy a magyarok és a budapestiek mit gondolnak erről.
Nem számít, hogy egy ilyen kis, teljesen az EU-s támogatásoktól függő országot anyagilag meg fog roppantani egy ilyen, két kivétellel horribilis veszteséget eredményező rendezvény (lásd például Görögországot, amelyet elsősorban a rendezésre felvett hitelek döntöttek gazdasági válságba). A hír valóságát igazolják azok a különböző sportágakban történő giga stadionok, csarnokok építése vagy annak tervbevétele, amelyeket alig-alig űznek Magyarországon. Az ezekre kidobott hatalmas összegeket minden más, nem elmebajjal megvert diktátor is a gazdaság olyan fejlesztésére fordítaná, amelyek a jövőben is, évről - évre a GDP - t gyarapítaná, nem a fenntartására, őrzésére kellene hihetetlen nagyságú, a magyar emberek adóiból fizetett összeget fordítani.
Én remélem, hogy mire be kellene nyújtani a pályázatot, ez a tolvaj elmebeteg már zárt intézetben lesz (én, személyesen a fegyházra szavaznék, de a bolondok házát is el tudom fogadni).
Sajnos, az addig felépített megalétesítmények létrehozási és fenntartási költségét már kidobtuk, és folyamatosan ki is fogjuk dobni az ablakon!
A hozzászólások csak a Felhasználó véleményét tükrözik. Fórum moderációs elveinket itt olvashatja: https://www.napi.hu/info/adatvedelem.html