Végleg törölhetik az olimpiát, ha rosszabb lesz a helyzet

Elképzelhető, hogy a 2020-as tokiói olimpiát, amelyet a koronavírus-járvány miatt elhalasztottak, végül teljesen lemondják.
Komócsin Sándor, 2020. július 24. péntek, 08:41
Fotó: MTI/EPA

A tokiói nyári olimpiai játékok megnyitója 2020. július 24-én lett volna - emlékeztet a Magyar Nemzet. A  játékokat 2021. július 23-augusztus 8-ra halasztották. A napilap szerint szervezőket óvatosságra inti, hogy a japán lakosság nem egységes az olimpia ügyében. Egy néhány napja nyilvánosságra hozott közvélemény-kutatás szerint a szigetország lakosságának háromnegyede egyenesen ellenzi a játékok megrendezését 2021-ben.

Bár ezt az adatot a napilapnak adott adott interjúban Palanovics Norbert, Magyarország tokiói nagykövete árnyalta, szerinte az olimpia igenis élvezi a lakosság támogatását.

A rendezvényen várhatóan korlátozni fogják a szurkolók számát - zárt kapus olimpiával is számolhatunk -, s valószínűleg a sportolókét is. Megválaszolhatatlan továbbá, hogy különösen a magasan fertőzött, jelenleg Japánban tiltólistán lévő országokból hogyan engedik be az országba a versenyzőket. Egyfajta zöldfolyosó kialakításáról hallani, hogy ez párosul-e kötelező karanténnal is, az még a jövő zenéje.

Még egyszer nem lehet elhalasztani a koronavírus-járvány miatt az eredetileg 2020-ra tervezett tokiói olimpiát. Ha a helyzet súlyosbodik, akkor törölni fogják a sportrendezvényt - jelentette ki Kulcsár Krisztián, a Magyar Olimpiai Bizottság (MOB) elnöke a napilapnak. A MOB úgy készül, hogy lesz olimpia.

HOZZÁSZÓLÁSOK
 

Darquan, 2020.07.24 13:53

A hozzászólások csak a Felhasználó véleményét tükrözik. Fórum moderációs elveinket itt olvashatja: https://www.napi.hu/info/adatvedelem.html

na4, 2020.07.24 11:24

Egy olimpia amúgy is egy gigantikus pénzügyi bukta. Eleve hülyeség volt belevágni.
A hozzászólások csak a Felhasználó véleményét tükrözik. Fórum moderációs elveinket itt olvashatja: https://www.napi.hu/info/adatvedelem.html